Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00 | Σάββατο: 9:00 - 14:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.00

Πώς να επιλέξετε ένα διάδρομο γυμναστικής.

Συμβουλές για τη σωστή επιλογή

 Ένα ίσως από τα δημοφιλέστερα όργανα γυμναστικής είναι ο διάδρομος τρεξίματος. Ο κύριος λόγος είναι πως ουσιαστικά η άσκηση έρχεται από μια καθημερινή κίνηση όπως το περπάτημα ή το τρέξιμο και δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια σύνθετη άσκηση για να αθληθείτε ή να σηκώσετε κάποιο βάρος . Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτου φυσικής κατάστασης. Παρακάτω θα σας  «βοηθήσουμε» στην επιλογή διαδρόμου γυμναστικής.

Βάρος Χρήστη

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ελέγξετε σε ένα διάδρομο, είναι το μέγιστο βάρος χρήστη που μπορεί να εξυπηρετήσει. Κάθε διάδρομος δεν προορίζεται για όλους τους χρήστες και είναι ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να προσέξετε.

Μοτέρ Διαδρόμου

Το μοτέρ είναι η δύναμη του διαδρόμου και από αυτό καθορίζεται η αντοχή του. Τα μοτέρ χωρίζονται σε DC (συνεχούς) και σε AC (εναλλασσόμενου ρεύματος).Τα  DC είναι κατάλληλα για οικιακή χρήση ενώ τα AC για επαγγελματική χρήση, οπότε αντιλαμβάνεστε πως «ανεβαίνει» αισθητά η τιμή καθώς ένα τέτοιο μοτέρ καθιστά πιο αξιόπιστο το προϊόν. Δείτε την κλιμάκωση ιπποδύναμης σε σχέση με τη χρήση :

– μοτέρ 1,5 – 1,75 ίππων : 30 – 60  λεπτά ημερησίως, χρήση 1-2 ατόμων.

– μοτέρ 2 και άνω ίππων : 60 – 90 λεπτά ημερησίως , χρήση 2-3 ατόμων.

– μοτέρ 3 ίππων : Ως 2 ώρες ημερησίως, ιδανική ιπποδύναμη για οικογένειες.

Ταχύτητα και Κλίση Διαδρόμου

Αρκετοί κάνουν το «λάθος» και επιλέγουν διαδρόμους με ταχύτητα βάσει της τωρινής τους αντοχής , με αποτέλεσμα μετά από κάποιο διάστημα που θα έχουν αύξηση αυτής να μην υπάρχει η δυνατότητα ο διάδρομος  να τους εξυπηρετήσει σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Επομένως είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα διάδρομο με περισσότερες δυνατότητες ώστε να σας εξυπηρετεί και στο μέλλον. Όσο σημαντική είναι η ταχύτητα, άλλο τόσο είναι σημαντική και κλίση καθώς με τη χρήση της μπορείτε να κάψετε γρηγορότερα λίπος. Οι 0-12 μοίρες υπάρχουν στους περισσότερους διαδρόμους και είναι μια καλή επιλογή. Σε περίπτωση που η κλίση είναι ηλεκτρική μπορείτε να τη ρυθμίσετε με ένα κουμπί αλλιώς εάν είναι μηχανική ρυθμίζεται με ένα πύρο.

Τύπος και Μέγεθος Δαπέδου

Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το μέγεθος του δαπέδου τρεξίματος το οποίο θα πρέπει να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας. Για παράδειγμα για όσους  επιθυμούν τρέξιμο θα πρέπει να κοιτάξουν για ένα τάπητα 125-130cm ανάλογα με το μήκος του βήματός τους και το πλάτος του στα να είναι στα 43-50cm .Επίσης καλό θα ήταν να διαθέτει και αντικραδασμική ιδιότητα για να αποφύγετε τυχόν καταπόνηση στις αρθρώσεις και τη μέση.

Οθόνη Διαδρόμου

Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε στο θέμα της οθόνης ,είναι να επιλέξετε έναν διάδρομο με οθόνη που έχει κάποιες βασικές μετρήσεις όπως ταχύτητα ,απόσταση ,καρδιακοί παλμοί και θερμίδες για να παρακολουθείτε τις αποδόσεις μονίμως. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή διαδρόμου θα πρέπει να γίνει με βάση τα σωστά κριτήρια και να είστε σίγουροι πως το όργανο που αγοράζετε είναι αξιόπιστο και θα σας εξυπηρετεί για πολλά χρόνια .

Χρησιμοποιούμε Cookies!
Για να προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία χρήσης του eshop μας. Πολιτική Cookies
Αποδοχή Όλων
Αποδοχή Επιλογών