Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00 | Σάββατο: 9:00 - 14:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.00

Τα πιο βασικά κριτήρια για να επιλέξετε τη σκηνή σας

    Εφόσον έχετε πάρει την απόφαση να προβείτε στην αγορά μιας σκηνής ,θα πρέπει να έχετε αποφασίσει αρχικά για ποια εποχή την θέλετε και αν προορίζεται για να φιλοξενήσει ένα άτομο ή περισσότερα .

  Τα ερωτήματα που θα πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας  πριν μπείτε στη διαδικασία αναζήτησης σκηνής είναι τα παρακάτω και θα σας διευκολύνουν αρκετά  τόσο στην αναζήτηση όσο και στην αγορά της.

1.Ποιό μέγεθος  με καλύπτει ;Θα πρέπει να σκεφτείτε πόσα άτομα θα μείνουν στη σκηνή σας, και ανάλογα θα  αναζητήσετε για  σκηνή  ενός ατόμου, οικογενειακή κ.ο.κ .

2.Για ποιά εποχή την θέλω ; Αν έχετε σκοπό να την χρησιμοποιήσετε χειμώνα ,το ιδανικό  είναι να περιορίσετε την έρευνά σας  σε χειμερινές σκηνές οι οποίες διαφέρουν κατά πολύ από τις καλοκαιρινές-θα εξηγήσουμε παρακάτω αναλυτικά τις διαφορές τους.

3.Ποιο είναι το ποσό των χρημάτων που μπορείτε να διαθέσετε ;Υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων στο εμπόριο με διαφορετικές τιμές ,οπότε εσείς θα πρέπει να κάνετε μία επιλογή που να μην υπερβαίνει τον προϋπολογισμό σας.

4.Ποια θα είναι η συχνότητα της  χρήσης ;Αυτό το ερώτημα είναι πολύ βασικό, καθώς  είναι πολύ πιθανό να σας βοηθήσει στην τιμή που θα επιλέξετε-αν έχετε σκοπό να την χρησιμοποιήσετε μία φορά τότε ίσως να μην χρειαστεί να δαπανήσετε ένα μεγάλο ποσό.

 

Πάμε λοιπόν παρακάτω να δούμε αρχικά από ποια μέρη αποτελείται μία σκηνή :

Το ύφασμα του εσωτερικού της σκηνής

    Αν μία σκηνή είναι χειμερινή, αντιλαμβάνεστε ότι θα έχει περισσότερο ύφασμα, πιο χοντρό και λιγότερες σήτες.Αντιθέτως αν μία σκηνή είναι καλοκαιρινή τότε  είναι αρκετά πιο ελαφριά  και στο μεγαλύτερο μέρος θα έχει σήτα για να αερίζεται πιο εύκολα ο χώρος και να μειώνεται η ζέστη .

   Το εσωτερικό ύφασμα είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο , το οποίο όταν το στερεώσουμε ορθά, αυτόματα δημιουργούμε και τον κύριο χώρο της σκηνής .Τα όποια ανοίγματα μπορεί να διαθέτει μία σκηνή τα έχει το εσωτερικό ύφασμα πχ  πόρτες, εξαερισμούς κτλ. Το πάτωμα της σκηνής είναι ενωμένο με το εσωτερικό ύφασμα και ως συνήθως για να αποφευχθεί το όποιο άνοιγμα από την τριβή με το έδαφος είναι σχετικά λίγο πιο χοντρό από ότι το υπόλοιπο ύφασμα.

Το εξωτερικό ύφασμα ( μπορεί να αναγράφεται στα χαρακτηριστικά σαν flysheet)

   Το ύφασμα που περιβάλει το εξωτερικό της σκηνής είναι αυτό που της παρέχει και την μεγαλύτερη προστασία από τα διάφορα καιρικά φαινόμενα. Είναι κατασκευασμένο από πολυεστερικό ύφασμα το οποίο οδεύει στο να αντικαταστήσει το νάιλον, καθώς  έχει διαπιστωθεί πως διαθέτει μεγαλύτερη αντοχή στις ακτίνες του ήλιου. Σε κάποιες  περιπτώσεις για να επιτευχθεί η αδιαβροχοποίηση  ,έχει και κάποια επίστρωση από σιλικόνη ή πολυουρεθάνη ,υλικά που ενισχύουν την υδροφοβία του αρχικού υλικού .

Μπανέλες

Οι περισσότερες σκηνές πλέον έχουν μπανέλες αλουμινίου που είναι αρκετά ελαφριές και με μεγαλύτερη αντοχή αντί αυτών που είναι από fiberglass. Όσο πιο πολλές μπανέλες έχει μία σκηνή, τόσο αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας στο στήσιμό της  αλλά και η αντοχή της στον αέρα.

Πασαλάκια

Τα πασαλάκια περιλαμβάνονται στη συσκευασία, απλά καλό είναι να προμηθευτείτε  τα κατάλληλα πασαλάκια ανάλογα με το είδος του εδάφους .Αν έχετε σκοπό να κατασκηνώσετε στην άμμο ,τότε θα πρέπει να βρείτε πασαλάκια αρκετά πλατιά για να έχουν και μεγάλη αντίσταση στο «μαλακό» έδαφος.

Σκοινιά

 Τα σκοινιά βοηθούν στην σταθεροποίηση της σκηνής και  στο να προστατευτούν οι μπανέλες από τον άνεμο και να μην λυγίσουν .Τα συναντούμε στις γωνίες από όπου περνάνε οι μπανέλες και συνήθως στις πλευρές της σκηνής ,στα σημεία που είναι ενισχυμένα με διπλό ύφασμα.


ΜΕΓΕΘΟΣ

    Για να επιλέξετε το σωστό μέγεθος  της σκηνής σας, θα πρέπει να σκεφτείτε αρχικά πόσα άτομα θα μείνουν σε αυτήν. Όταν βλέπετε να αναγράφεται ένας αριθμός ατόμων στα χαρακτηριστικά του προϊόντος θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι αναφέρεται στο μέγιστο αριθμό που μπορεί να φιλοξενήσει, δίχως  να υπολογίζονται οι αποσκευές και ο οποιοσδήποτε εξοπλισμός. Θεωρούμε λοιπόν πως θα ήταν καλύτερα σε περίπτωση που σκεφτείτε να μείνετε για παράδειγμα 2 άτομα στη σκηνή ,εσείς να αναζητήσετε ένα προϊόν που θα καλύπτει ένα άτομο ακόμη έτσι ώστε να υπάρχει μια ελευθερία κινήσεων, ακόμη και χώρος αποθήκευσης  πιθανού εξοπλισμού .

     Επίσης  κάτι ακόμη που θα πρέπει να σκεφτείτε για την επιλογή μεγέθους, είναι  πως  αν ο σωματότυπός  σας  είναι μεγάλος ή αν ο ύπνος σας είναι ανήσυχος  ίσως να χρειαστείτε παραπάνω χώρο για να κοιμηθείτε άνετα .Οι κατασκευαστές συνήθως όσον αφορά τις διαστάσεις δίνουν πληροφορίες για το μήκος, το πλάτος και το ύψος οπότε αυτόματα έχετε μία εικόνα για τους  χώρους και την άνεση που μπορεί να σας παράσχει .Ακόμη, καλό είναι να προσέξετε αρκετά  τις κλίσεις που μπορεί να έχει μια σκηνή ,για να αποφύγετε να σας ενοχλεί στο κεφάλι ή στα πόδια όταν ξαπλώνετε.

 

ΕΠΟΧΗ

     Ανάλογα με την εποχή που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τη σκηνή σας, θα συναντήσετε και διαφορές στα χαρακτηριστικά τους.

     Οι χειμερινές σκηνές διαθέτουν υψηλή αδιαβροχοποίηση στο εξωτερικό ύφασμα και στο πάτωμα  για μέγιστη προστασία από τη βροχή, χιονόπτωση και γενικά από έντονα καιρικά φαινόμενα. Όσο μεγαλύτερη είναι η αδιαβροχοποίηση ,τόσο λιγότερο εξαερισμό διαθέτει κι αυτό συμβαίνει γιατί οι πόροι του υφάσματος είναι κλειστοί για να μην μπορεί να εισχωρήσει στο εσωτερικό υγρασία ,νερό κτλ. Να έχετε υπόψη όμως ,πως μία σκηνή με μεγάλη αδιαβροχοποίηση είναι παντελώς ακατάλληλη για τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς δεν επιτρέπει τον απαραίτητο εξαερισμό και θα ήταν πολύ ζεστή για την εποχή αυτή.

    Οι ραφές θα πρέπει να είναι θερμοκολλημένες και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξετε ,να μην είναι με αυτοκόλλητη ταινία γιατί υπάρχει κίνδυνος μετά από κάποιες χρήσεις να αρχίσει να ξεκολλάει. Αντίθετα σε περίπτωση που οι θερμοκολλημένες ραφές υποστούν κάποια ζημιά ,υπάρχουν το εμπόριο στεγανοποιητικά  που  βοηθούν στην διόρθωσή τους. Συνήθως η ποιότητα των ραφών είναι ανάλογη της τιμής του προϊόντος.

  Μία καλοκαιρινή σκηνή είναι κατασκευασμένη από διαπνέον ύφασμα για έξτρα εξαερισμό και να μην συγκεντρώνεται υγρασία στο εσωτερικό ύφασμα .Το ιδανικό είναι να βρείτε μία σκηνή με μεγάλα ανοίγματα τα οποία να διαθέτουν και κουνουπιέρες έτσι ώστε να δημιουργείται ρεύμα αέρα αλλά παράλληλα να μένετε προστατευμένοι από έντομα και ζωύφια. Εκτός από τα μεγάλα ανοίγματα στις πλευρές θα πρέπει να υπάρχει  οπωσδήποτε έστω ένα άνοιγμα στην κορυφή της για μην ανεβαίνει κατά πολύ η θερμοκρασία. Όσο καλό εξαερισμό και να διαθέτει μία σκηνή ,δεν θα δείτε μεγάλη διαφορά αν δεν την τοποθετήσετε στη σκιά και την στήσετε στον ήλιο .Μία συμβουλή : αν κατασκηνώσετε για αρκετές μέρες δίπλα σε θάλασσα ,πριν την τυλίξετε για να την μαζέψετε, ξεπλύνετέ την με νερό  καλά-καλά  για να φύγουν τα αλάτια ,δίνοντας μεγάλη έμφαση στα φερμουάρ .Όταν στεγνώσει αν θέλετε να περάσετε τις μπανέλες και τα φερμουάρ με  ένα spray σιλικόνης για να φρεσκαριστούν και να διατηρηθούν .

  Όσον αφορά το θέμα της αδιαβροχοποίησης για τις σκηνές που προορίζονται για τους καλοκαιρινούς μήνες, πιστεύουμε ότι από 2000mm και πάνω είναι καλά για να αντέξει μία σύντομη βροχή .Βέβαια να μην ξεπερνά τα 5000mm γιατί ίσως να μην χρειάζεται τόσο μεγάλη αδιαβροχοποίηση για το καλοκαίρι καθώς όπως αναφέραμε πιο πάνω, όσο μεγαλύτερη αδιαβροχοποίηση διαθέτει μία σκηνή τόσο πιο «ζεστή» είναι.

 

ΤΙΜΗ

  Εφόσον έχετε βρει 2-3 σκηνές που θεωρείτε ότι καλύπτουν τις ανάγκες σας, το επόμενο κριτήριο είναι το κόστος της. Βέβαια για κάποιον ίσως μία σκηνή κόστους 200€ να του φαίνεται νορμάλ ,ενώ κάποιος άλλος να το θεωρήσει εξωφρενικό ποσό. Με λίγα λόγια είναι κάτι τελείως υποκειμενικό το θέμα της τιμής.

 Εάν έχετε σκοπό να αγοράσετε μία σκηνή για πολλές χρήσεις και δύσκολες καιρικές  συνθήκες καλύτερα να επιλέξετε  μια πιο ποιοτική η οποία ίσως να έχει ένα κόστος  παραπάνω, αλλά σίγουρα θα σας εξυπηρετήσει  . Η συμβουλή μας είναι πως αν σκοπεύετε να την χρησιμοποιήσετε μόνο μία φορά ή ελάχιστες ,καλύτερα να αποφύγετε να κάνετε μία δαπανηρή αγορά. Υπάρχουν οικονομικές και ευρύχωρες σκηνές στο εμπόριο ,που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους με τη σωστή τους χρήση.

  Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να κάνετε τη σωστή επιλογή

Χρησιμοποιούμε Cookies!
Για να προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία χρήσης του eshop μας. Πολιτική Cookies
Αποδοχή Όλων
Αποδοχή Επιλογών