Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00 | Σάββατο: 9:00 - 14:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.00

Τρόποι για να καθαρίσετε τον υπνόσακό σας

   

   Είναι αλήθεια πως ένας υπνόσακος  χρειάζεται φροντίδα για να μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε για πολλά χρόνια. Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες μικρές συμβουλές για να διατηρήσετε τον υπνόσακό σας αρκετά κοντά στην αρχική του κατάσταση.

 

     ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

     Πρέπει να θυμάστε ότι ο υπνόσακος δεν είναι όπως ένα ρούχο πχ  που μπορείτε να το πλένετε συχνά ,σχεδόν μετά από κάθε χρήση. Σε περίπτωση που το χρησιμοποιείτε συχνά ,φροντίστε να αγοράσετε κάποιο σεντόνι που είναι σχεδιασμένο για χρήση σε υπνόσακο, το οποίο θα μπορείτε να πλένετε με όποια συχνότητα θέλετε .Από την άλλη αν η  χρήση του είναι 1-2 φορές το χρόνο ,μόνο τότε πριν την αποθήκευσή του ,ενδείκνυται μία ελαφριά πλύση στο πλυντήριο. Βέβαια αν τύχει να λερωθεί μόνο σε ένα σημείο, δεν είναι ανάγκη να τον βάλετε στο πλυντήριο ,μπορείτε να καθαρίσετε τον λεκέ τοπικά με χλιαρό νερό κ λίγο απορρυπαντικό .

Πλύσιμο στο πλυντήριο :

   1]Συνήθως στο ταμπελάκι ,υπάρχουν οδηγίες από τον κατασκευαστή αρχικά αν πλένεται στο πλυντήριο κι αν ναι ,σε ποια θερμοκρασία κτλ. μπορείτε να το συμβουλευτείτε για να είστε σίγουροι .

   2]Η κατάλληλη θερμοκρασία νερού είναι μέχρι 40°C και κάποιο πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα-δίχως να βάλετε πρόγραμμα στυψίματος.

   3]Αν ο υπνόσακός σας είναι πουπουλένιος, αγοράστε ένα ειδικό προϊόν για την καλύτερα φροντίδα του .

   4]Μην χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού ,για να μπορεί να ξεβγάζεται εύκολα στην πλύση και να μην χρειαστεί να το βάλετε ξανά για ξέβγαλμα ,γιατί σε καμία περίπτωση αν δείτε σαπουνάδες δεν πρέπει να επιχειρήσετε να το απλώσετε έτσι.

   5]Αποφύγετε το μαλακτικό ,καθώς έχει αποδειχθεί πως κατά περίπτωση μειώνει τις μονωτικές ιδιότητές του.

   6]Αφού τελειώσει η πλύση ,πατήστε-πιέστε λίγο τον υπνόσακο με τα χέρια σας να φύγει το πολύ νερό αλλά μην τον στύβετε γιατί με αυτόν τον τρόπο καταστρέφετε τις ραφές και το ειδικό μονωτικό υλικό .

   7]Αφού τελειώσετε με τη παραπάνω διαδικασία απλώστε τον οριζόντια στην απλώστρα δίχως να κρέμεται κάποιο κομμάτι του γιατί από το νερό που έχει ήδη πάνω του θα παραμορφωθεί από το βάρος. Αν έχετε στεγνωτήριο μπορείτε να τον βάλετε να στεγνώσει εκεί στο κατάλληλο πρόγραμμα .

  8]Για ένα τελείως ελαφρύ πλύσιμο, μπορείτε να τον πλύνετε στο χέρι –μέσα στη μπανιέρα σας με χλιαρό νερό και λίγο απορρυπαντικό .

 

Αποθήκευση:

    Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι πριν αποθηκεύσετε τον υπνόσακό σας εάν έχει προηγηθεί πλύσιμο, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι έχει στεγνώσει εντελώς και δεν υπάρχει ίχνος υγρασίας.

    Βάλτε τον σε μία θήκη η οποία είναι από υλικό το οποίο αφήνει τον αέρα να περνάει και αποθηκεύστε τον στην ντουλάπα ή σε κάποιο σημείο που σίγουρα δεν θα υπάρχει υγρασία.

Χρησιμοποιούμε Cookies!
Για να προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία χρήσης του eshop μας. Πολιτική Cookies
Αποδοχή Όλων
Αποδοχή Επιλογών