Δευ - Παρ: 9:00 - 19:00 | Σάββατο: 9:00 - 14:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.00

Χρήσιμες συμβουλές για τις χειμερινές εκδρομές

Στη χώρα που ζούμε, πολλοί από εμάς  έχουμε συνδυάσει  τις  εκδρομές  μας  με το καλοκαίρι, (λογικό εν μέρει καθώς μιλάμε για μία χώρα κατεξοχήν καλοκαιρινή )ξεχνώντας  όμως το πόσο όμορφη είναι  και  τη χειμερινή περίοδο. Μπορεί  σε μία  χειμερινή εκδρομή να χρειαζόμαστε περισσότερο εξοπλισμό και ίσως  λίγο πιο ακριβό αλλά η φύση μας αποζημιώνει στο έπακρο ,με την άγρια κατά περιοχές ομορφιά που έχει ενώ δεν γίνεται ένας  πανικός από  κόσμο όπως το καλοκαίρι. Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το τι θα χρειαστείτε μαζί σας σε μία χειμερινή εκδρομή, έτσι ώστε να την απολαύσετε ακόμη περισσότερο.

   Ντυθείτε ζεστά

  Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να ντυθείτε σε στρώματα και αναφερόμαστε στο επάνω μέρος του σώματος, τον κορμό . Φορέστε ένα μπλουζάκι, ένα πουλόβερ και μία ζακέτα κάτω από το μπουφάν ή το παλτό σας, ένας τρόπος που θα κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή σας ανάλογα με τις  καιρικές συνθήκες ενώ θα έχετε και ελευθερία κινήσεων στην όποια δραστηριότητα κάνετε, μένοντας ζεστοί δίχως όμως να ιδρώσετε. Προτείνουμε να αποφύγετε το βαμβάκι για τον λόγο του ότι είναι ένα υδρόφιλο «υλικό» που απορροφά την υγρασία και χρειάζεται πολλές ώρες για να στεγνώσει.

   Καλύψτε τα άκρα σας

   Προστατέψτε τα άκρα σας και εννοούμε  τις  παλάμες με γάντια που έχουν επένδυση φλις ,τα πόδια με αδιάβροχες μπότες ή ειδικά χειμερινά παπούτσια με χοντρή αντιολισθητική σόλα και φυσικά το κεφάλι σας και λαιμό  με κάποιο σκούφο και κασκόλ είτε από μαλλί είτε από φλις.

   Πιείτε ζεστά ροφήματα

   Μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα καλό θερμό ,όπου θα έχετε ετοιμάσει κάποιο ζεστό ρόφημα της αρέσκειά σας και θα το έχετε διατηρήσει σε μία καλή θερμοκρασία για να το απολαύσετε στη φύση και παράλληλα να σας κρατήσει και ζεστούς. Προσοχή : πείτε όχι στα «καυτερά» και καυτά ροφήματα καθώς αυτά θα σας κάνουν να ιδρώσετε και θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα στην πορεία.

   Κουτάκι πρώτων βοηθειών

  Μία καλή συμβουλή είναι να έχετε μαζί σας ένα mini φαρμακείο που να περιέχει παυσίπονα, αποσυμφορητικό μύτης, καραμέλες για τον λαιμό, ένα  αντισηπτικό με ιώδιο (τύπου Betadine ) και λίγα αυτοκόλλητα επιθέματα (Hansaplast) για να μην σας χαλάσει τίποτα την εκδρομή .

   Πάρτε φακό και φωτογραφική μηχανή

  Αν και μπορεί η εκδρομή σας να ξεκινήσει τις πρωινές ώρες, μία ξαφνική κακοκαιρία στο βουνό μπορεί να μειώσει κατά πολύ την ορατότητά σας, λόγω βροχής, ομίχλης ή χιονόπτωσης ή να χρειαστεί να σταματήσετε για λίγο σε κάποιο καταφύγιο και να σας πιάσει το σούρουπο . Για τους παραπάνω λόγους ,θα ήταν καλό να έχετε μαζί σας έναν φακό, κατά προτίμηση κεφαλής που σας προσφέρει ελευθερία κινήσεων  ,απλά να προσέξετε μην τον έχετε στο κρύο πριν τη χρήση του για να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στις μπαταρίες.

   Μπορεί πλέον οι περισσότεροι να είμαστε χρήστες κινητών τελευταίας τεχνολογίες με πολύ καλές κάμερες ,αλλά σίγουρα δεν θα θέλετε να «ξεμείνετε» από μπαταρία στην εκδρομή σας χάνοντας και την επικοινωνία αλλά και κάποιες λήψεις. Μία φωτογραφική μηχανή θα βοηθήσει κατά πολύ και ίσως να το χαρείτε περισσότερο βγάζοντας φωτογραφίες τα τοπία που θα συναντήσετε με αυτό τον τρόπο.

**Τελευταία και αρκετά σημαντική συμβουλή

  Κάνετε τον απαραίτητο έλεγχο στο όχημά σας, στη μπαταρία αφού το κρύο μειώνει την απόδοσή της, ελέγξτε όλα τα υγρά του οχήματος να βρίσκονται στη σωστή στάθμη και φυσικά στα ελαστικά και τα φρένα καθώς αυτά είναι που θα ακινητοποιήσουν το όχημα όταν χρειαστεί .Αν πάλι αποφασίσετε να εκδράμετε με μηχανή ,πάλι θα ελέγξετε  λάδια, νερά, υγρά και ελαστικά μόνο που εδώ θα πρέπει να προσέξετε τα σωληνάκια των φρένων, τα δοχεία και το πάχος των τακακίων -εάν διαπιστώσετε κάποια διαρροή μην ταξιδέψετε έως ότου επισκευασθεί το πρόβλημα .

Επίσης, είτε είστε με αυτοκίνητο είτε με μηχανή ,σιγουρευτείτε ότι τα φώτα σας λειτουργούν όπως πρέπει και μην ξεχάσετε τις αλυσίδες σας.

Χρησιμοποιούμε Cookies!
Για να προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία χρήσης του eshop μας. Πολιτική Cookies
Αποδοχή Όλων
Αποδοχή Επιλογών